jalan

koli

Stacks Image 1265
Koli - siellä on kansallismaisema, kansallispuisto ja hienoja kävelyreittejä. Jaloittelemaan pääsee niin alle kilometrin pituisilla maisemapaikkoja kiertävillä poluilla kuin pidemmilläkin reiteillä, jotka edellyttävät suurempaa intoa kavuta rinteitä ylös-alas.

Esimerkiksi Mäkrän polku on noin seitsemän kilometrin pituinen mukava rengasreitti. Kunnon liikuntaa tarjoava Herajärven kierros puolestaan on laajentunut vuonna 2011 myös Herajärven eteläosan kattavaksi reitiksi - pisimmillään nyt jo 60 km.
Stacks Image 1270
Lisätietoja reittivaihtoehdoista (Metsähallitus, luontoon.fi)

Niin Herajärven kierroksen kuin muiden kävelyyn sopivien lyhyempienkin reittien lähtöpaikaksi sopii hyvin Ukko-Koli, jonka Luontokeskus Ukko myy geologista retkeilykarttaa (2009: 12e). Luontokeskuksen kahvilassa voi nauttia kevyttä välipalaa ennen liikkeelle lähtöä tai sieltä palattua. Ja mikäli matkasta puuttuu jokin tuikitärkeä retkeilyvaruste, apu on lähellä: viereisen hotellin Retkituvalta voi myös vuokrata varusteita.

Talvella Ukko-Kolilta on pääsee kivasti myös lumikenkäretkelle, jos haluaa liikkua suksikyytiä rauhallisemmin. Eväät ja istuinalusta reppuun ja menoksi! Kolin maisemissa voi tarpoa lumikengillä niin toisten jäljissä kuin poiketa tallatulta uralta koskemattomalle lumelle.