jalan

Retkiä

Stacks Image 1761
Retkiä on monenlaisia.

Käyn itse kävellen enimmäkseen päiväretkillä, mutta kun aika antaa myöten, nautin repun pakkaamisesta lyhyelläkin varoitusajalla ja lähden mieluusti tutkimaan jotain uutta polkua ja viivyn yön yli. Maastoretket vievät hiljaisempaan maailmaan - ainakin yleensä - ja siellä voi irrota arjesta hiukan, enemmän tai täysin.

Maastoretkiä jalkaisin voi tehdä hyvin myös kaupunkialueella. Ehkä ihan läheltä keskustaa löytyy luontopolku! Puistoista voi siirtyä metsiin, tutkia lähipolkuja, astua kauemmas, käydä kääntymässä polun mutkassa, jatkaa pidemmälle. Kartan kanssa tai ilman. Ja kyllä, kännykän karttatoiminto ja paikannus jeesaavat silloin kun tulee hortoiltua paikkaan, jota ei tunne tai suuntaan, joka yhtäkkiä onkin vieras. Tai et ole varma mistä suunnasta tulit, kun aurinkokin on mennyt pilveen.

Ota jalkaan retkelle sopivat kengät, tarkista säätiedotus ja pukeudu sen mukaan (voi tulla muuten liian yllättäen kuuma / kylmä / märkä), nappaa evästä taskuun tai reppuun,. Sekä kartta tai laite jossa riittää virtaa siihen, että voit katsoa nettikarttaa huoletta. Ja hyvä kävelymieli. Ei koskaan tiedä, mitä kivaa voi tulla vastaan!